CasesToday is Canday

De Schijf van Vijf, grote update, groots effect.

70% doelgroepawareness nieuwe Schijf van Vijf.

Anno 2016 maakte de Schijf van Vijf al ruim 60 jaar deel uit van het culturele en collectieve Nederlandse erfgoed. Toch herkenden veel Nederlanders hun eetpatroon en wensen er niet meer in. En werd hij door sommigen als betuttelend en stoffig ervaren. We vonden het daarom tijd voor een campagne waarmee de Schijf de sympathie van het multiculturele Nederlandse publiek kon herwinnen. Een hernieuwde kennismaking die hem inhoudelijk weer bruikbaar en mentaal ’van iedereen’ kon maken.

Zowel in verschijningsvorm als qua invulling en mogelijkheden werd de Schijf van Vijf vernieuwd. Een nieuw beeldmerk, nieuwe richtlijnen én nieuwe tools moesten ervoor zorgen dat hij niet alleen goed zou gaan scoren op naamsbekendheid, maar ook daadwerkelijk gebruikt zou gaan worden. Omdat ‘nieuw’ voor consumenten vaak synoniem staat voor ‘ingewikkeld’, moest de campagne alle mogelijke drempels zoveel mogelijk wegnemen.

We maken geen campagne,
 we starten een buurtsuper.

We creëerden een gefaseerd, omnichannel campagneconcept waarmee we de Schijf van Vijf lanceerden. Met een TV-commercial, een campagnewebsite, social influencer marketing, social posts, online bannering en pre-rolls zetten we de Schijf bij (bijna) alle Nederlanders op de agenda. Een strategie waarmee de naamsbekendheid van de Schijf steeg naar een recordhoogte van 97% en de doelgroepawareness voor de vernieuwde versie piekte op 70%.

Meer info over De Schijf van Vijf campagne

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button