CasesToday is Canday

Het nieuwe Overtoom is Manutan.

Van 0 naar 56% naamsbekendheid in 90 dagen.

Voor een merk is rebranding vaak één van de belangrijkste, meest ingrijpende veranderingen. Zeker wanneer je – zoals Overtoom – collectief cultureel eigendom bent en tot het Nederlandse
reclame-erfgoed behoort. Een uitdagende opdracht dus. Ook omdat Overtoom een ambitieuze campagnedoelstelling had: in drie maanden tijd een minimale naamsbekendheid van 50% voor het nieuwe Manutan.

De meeste rebrandingcampagnes bestaan uit sfeervolle, feelgood TV-commercials. Soft-selling, bijna poëtische films, die de nieuwe merknaam lanceren met grootse, mondiale associaties. Tegelijkertijd weten we dat mensen van nature veranderingsschuw zijn. Redenen genoeg om de verandering zo laagdrempelig, leuk en interactief mogelijk te maken.

We maken geen campagne,
 we nemen iemand aan.

We creëerden een gefaseerd, omnichannel campagneconcept waarmee we heel (zakelijk) Nederland stap voor stap lieten wennen aan het verdwijnen van merknaam Overtoom. En waarmee we de nieuwe naam Manutan met TV-commercials, radiocommercials, social media (Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn), responsive websites, PR en print lanceerden. In drie maanden tijd realiseerden we met deze strategie een naamsbekendheid van 56%.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button