Quick studiesWork

Corona Crisis Manifest

Er heerst een virus waar niemand weerstand tegen heeft. Dat is beangstigend en tegelijkertijd zijn we daardoor opeens allemaal weer gelijk. Jong en oud, gezond of niet; ging de aandacht vaak naar onze verschillen, nu verschuift die naar wat ons bindt. Solidariteit, gemeenschapszin. Mensen werken voor ons door, omdat ze onmisbaar zijn, anderen werken thuis, of erger: niet…


Daar springt onze regering bij, maar ook zij zijn ‘wij’ en wij kunnen het niet alleen. En dat hoeft ook niet, we helpen allemaal mee: deze crisis brengt het beste in ons boven: we pakken de fiets in plaats van het OV en gaan als het kan net zo lief te voet.  Vanaf de andere kant van de stoep groeten we elkaar nu, ook al is dat op afstand, voorheen verkozen we nog in onze smartphone schermpjes weg te vluchten. Gingen we gisteren nog online om in afzonderlijke digitale bubbels van elkaar te disconnecten, zoeken we elkaar nu juist op, op het wereld wijde web waar we massaal video’s van andere Europeanen delen, die voor elkaar zingen vanaf hun balkons en ook wij roepen op gezamenlijk te applaudisseren voor onze verzorgers, verplegers en onze intensive care helden.
Via chat, facetime, skype en zoom, van mens tot mens en hele groepen zelfs en ook vanuit merken, waar ook gewoon maar mensen werken, met kinderen thuis en opa’s en oma’s in een bejaardentehuis. En kijk nou: Sociale media worden zowaar weer sociaal! Waar we van elkaar op straat noodgedwongen anderhalve meter afstand nemen, raken we elkaar online juist aan, met lieve filmpjes of grappige plaatjes, om elkaar ook middels humor een hart onder de riem te steken. Of om daar gewoon die dingen te bestellen die we nodig hebben, of om via een postorder attenties te kopen om onszelf en elkaar te troosten, om elkaar zo door deze moeilijke tijden te loodsen.

Wij zijn een crisis eerder geboren, die was ‘slechts’ van financiële aard,
Het was in de ochtend van the age of online en we wisten: vanaf vandaag kan zoveel meer!
Achteraf makkelijk gesproken, want alles offline -van koffietent tot warenhuis- bleef toen gewoon nog open…
Dan is deze crisis wel van een andere aard: Nu is het niet zomaar zaak groei te realiseren, maar belangrijker nog continuïteit te garanderen maar put dan hoop uit wat we online zien gebeuren nu daar, waar wij ondertussen de weg goed kennen.  We brengen je merk met liefde samen met die mensen die ook jou zoeken want… mensen putten steun uit merken als de mensen die voor die merken werken laten blijken dat ook zij er zijn voor hen. wend juist nu je resources aan, omarm digitale technieken volledig, geef online ruim baan.

En over banen gesproken: ook tegen mensen die te weinig werken nu, en mensen zoeken met werk over zeggen we: zoek ons op.
We zijn er ook voor jou.

Wij geloven dat het kan en weten hoe:

Today is Canday.

Show More

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button