EventsNetwork NewsToday is Canday

Een terugblik op de Portfolio Night

Vorige week was Canday bij de Portfolio Night van JongeHonden. Dit was de eerste keer dat wij als vrienden van JongeHonden aan tafel zaten en het was meteen al een enorm succes. Met ons altijd-ontwikkelende bureau zijn we continue op zoek naar nieuwe inzichten en inspiratie. Daarom zien we graag wat er speelt onder de jonge creatieven. Wat voor ideeën hebben zij, hoe komen deze tot stand en wat zijn de overeenkomsten en verschillen met hoe wij dat doen?

Voor wie bij JongeHonden voornamelijk aan puppy’s denkt… 

JongeHonden is een stichting die jonge creatieven bij elkaar brengt en een podium biedt. Dit doen ze door pitches te organiseren, zodat de concept denkers van de toekomst hun kwaliteiten kunnen laten zien. Daarnaast organiseren ze jaarlijks de Portfolio Night, waar bureau’s aan tafel gaan zitten en creatives aanschuiven om hun portfolio te laten zien. Ze krijgen per tafel 10 minuten om te shinen en laten in deze korte tijd zien wat ze in huis hebben, krijgen feedback en bouwen aan hun netwerk. That’s the dream, right?! 

Voor velen is dit de eerste voet in de creatieve industrie. Canday wil vanaf dit moment al in the picture zijn bij de nieuwe generatie, want dit is waar de meningen vormen en voorkeuren ontstaan. Zij mogen zeker niet onthouden worden van onze visie op het vak. En wij willen ook zeker niet onthouden worden van hun onconventionele, vernieuwende ideeën. We helpen jonge creatieven maar al te graag met hun ontwikkeling, want zij zijn onze toekomst.

Na jaren in het vak te zitten, denk je al gauw in stramienen. Frisse, onbezonnen ideeën uit de onbewerkte hoofden van deze briljante jonge honden houden ons scherp en helpen ons weer herinneren om buiten de gebaande paden te denken. Welke richting geven zij aan hun concepten? Gaan ze voor datagestuurde creativiteit, of voor technische innovaties? Of kiezen zij toch voor een verhaal dat raakt? Wij hebben enorm veel energie en nieuwe inzichten gehaald uit de concepten van de studenten en juniors die bij ons aan tafel schoven. 

Wat we opmerkelijk vonden? Het viel ons op dat maatschappelijke belangen toch nog steeds belangrijker worden. Reclame is niet meer alleen plat en actiematig. Het gaat om een bijdrage leveren en impact maken. Althans, dat is iets waar iedereen op deze avond toch wel extra aandacht aan leek te besteden en energie uit haalde. Zo zagen we een prachtig concept voor een automerk, om vermiste kinderen op te sporen via ingebouwde technieken in de auto. Dit was voor ons een mooie reminder om naar het grote geheel te kijken. Verder kijken dan de briefing en waardevol werk leveren, door jezelf continue de vraag te stellen: hoe kan dit bijdragen op maatschappelijk niveau?

Het grootste leerdoel voor veel jonge creatieven is, zo viel ons op, een goed idee koppelen aan een merk of commerciële doelstelling. Want een idee is leuk, maar het moet wel communiceren en mensen op de juiste manier bewegen. Maar hoewel wij onze wijsheden op deze avond overdroegen, hebben wij ook van hen mogen leren dat vrij denken juíst zorgt voor ideeën met impact. Door maatschappelijke relevantie als leidraad te nemen kunnen we daadwerkelijk de (reclame)wereld veranderen en onze stempel hierop drukken. Buiten de briefing durven denken en manieren vinden hoe we onze eigen idealen kunnen verwerken in onze campagnes is ons doel. Als digital agency betekent dit op nog abstracter niveau kijken naar hoe we data en creativiteit, twee uitersten, samen in kunnen zetten om daadwerkelijk het verschil te maken in de creatieve industrie. 

Bedankt allemaal, voor de inzage in jullie fantastische portfolio’s. Wij staan altijd open voor nieuwe, knettergekke, experimentele ideeën. Heb jij daar een berg van? Kom dan snel langs!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button