Media innovations

Smartphoneverkopen sterk gedaald, alleen groei voor Apple

De smartphoneverkoop is in het tweede kwartaal scherp gedaald, zo blijkt uit cijfers van Canalys. Alleen Apple wist groei te realiseren met 45,1 miljoen verscheepte iPhones, 25 procent groei ten opzichte van vorig jaar.

Smartphonefabrikanten lanceerden de ene nieuwe smartphone na de andere, maar die vonden nauwelijks aftrek. In totaal zijn tijdens de coronamaanden ruim 284 miljoen smartphones verscheept. Een jaar geleden ging het nog om 331 miljoen.

Huawei passeerde Samsung met 55,8 miljoen verscheepte smartphones. Samsung leverde er 53,7 miljoen, 30 procent minder dan een jaar geleden. Na de grote drie volgen Xiaomi en Oppo.

De grootste smartphonemarkt China leverde 7 procent in. Huawei was er het grootste merk met 44 procent marktaandeel. In de VS staat Apple bovenaan. India, de derde markt, kreeg een forse daling te incasseren van 48 procent.

Canalys suggereert dat toch nog een groot deel van de smartphones wordt verkocht via fysieke winkels, en fabrikanten hun kanaalstrategie moeten aanpassen bij een tweede coronagolf.

Foto Apple

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button