Campagne optimalisatie

Omdat de start van een campagne nooit onze finishlijn is.

De tijd dat je als creatief bureau klaar was als de campagne live ging, is voorbij. Gelukkig maar. Want we gaan na de campagnelancering net zo hard voor je aan het werk als ervoor. Op het moment dat een doelgroep met middelen en boodschappen in aanraking komt, verandert er namelijk veel. En hoe goed we het gewenste effect van campagnes ook kunnen voorspellen, er blijven altijd een aantal variabelen waarop we minder invloed kunnen uitoefenen. Berichtgeving in nieuwsmedia bijvoorbeeld. Of ‘haters’ op social media. Daarom maximaliseren we de invloed die we wél hebben. En zijn we op alles voorbereid.

Soms accelereren, dan weer terugschakelen 

Kan de mediamix beter? Halen we de gestelde targets wel? Wordt het social budget slim ingezet? Werken art en copy nog zoals het moet? Welke processen kunnen we automatiseren en welke moeten we tijdelijk handmatig uitvoeren? Wat is de invloed van het online sentiment? Door de integrale samenwerking met onze 100% dochter ‘WeLikeMilk’ maken we campagnes meetbaar en zorgen we samen voor activatie, conversatie en conversie. Voor het eerst komen Magic & Logic en Creative & Nerdy samen. Hierdoor hebben we op elke vraag een snel en accuraat antwoord. Dat we vervolgens omzetten in tweaks en aanscherpingen om de vastgestelde KPI’s te kunnen halen.

To measure is to know

Natuurlijk maken we uitgebreide tussentijdse rapportages die inzicht verschaffen in de prestaties van je campagne. En analyseren we iedere seconde zodra deze is beëindigd. Voor ons is een campagne pas klaar, als jouw doelen zijn bereikt. Zin om ze met ons te delen (en bereiken)? Neem vandaag nog contact met ons op.

Back to top button