How data drives campaigns to impact

Creativiteit was altijd al de motor voor campagnes. Ontstaan vanuit een menselijk inzicht en gelift met een creatief concept, zijn de mooiste verhalen verteld. Verhalen die doen lachen. Die ontroeren. Of die verhelderen. Emotie kleurde de meningen en imago vormde de voorkeuren. Reclame met gevoel als meetpunt.

Dit was vóór het digitale tijdperk. Voordat computergegenereerde data de overhand namen. We zijn voorspellers van gedachten geworden doordat we inzicht hebben in elke stap in ons denkproces. Algoritmes dienen de verhalen en big data stuurt ze.

In één generatie ging de reclame-industrie van een inspirerende plaat met een scherpe regel naar een campagne met scherp zicht op het gehele plaatje. Vandaag de dag is creatie niet meer het einddoel, maar de weg ernaartoe, het bindmiddel om data zin te geven.

CREATIVE MATHNESS

En creativiteit is hongerig naar deze zingeving. Voedt het met data en het gaat leven. Accelereren. Creativiteit gedreven door emotie en data gestuurd door ratio lijken niet samen te gaan. Toch vormen ze samen een eenheid waar je niet omheen kunt. Of wilt.

Die briljante inzichten van waaruit campagnes tot stand komen, komen niet meer van N=1 maar van iedereen. We brengen geen boodschap die iedereen begrijpt, maar brengen de boodschap naar wie het begrijpt. We werken pas verder aan een verhaal, als het verhaal blijkt te werken.

Data en creativiteit onder één dak is pure madness? Onze ervaring: nerdy creatieven en creatieve nerds die mengen, tellen samen op tot meer dan de som der delen. En dát, dat noemen wij: Creative Mathnes

Download 220 pagina’s Campaign Playbook!

Ben jij CMO, (online) marketeer, of in een andere functie verantwoordelijk voor campagnes aan adverteerderszijde? Dan sturen we je het Campaign Playbook graag – gratis – naar je toe. Het enige wat wij daarvoor nodig hebben is je mailadres.

Het Campaign Playbook ‘Creative Mathness: How data drives campaigns to impact” is uitsluitend bestemd voor en wordt alleen ter beschikking gesteld van marketing/communicatie verantwoordelijken aan adverteerderszijde. Today is Canday behoudt zich het recht voor om aanvragen niet te honoreren.

Back to top button