Digitale transformatie

Als we de business van onze klanten niet begrijpen, zijn we kansloos.

Businesses digitaliseren, of je het nu leuk vindt of niet. We zijn allemaal onderdeel van een digital economy waarin startups en scale-ups de gevestigde orde rechts inhalen met de snelheid van het licht. jouw strategie kan je organisatie of merk maken én breken. Wie de beste is, is niet altijd relevant. Jezelf zijn en vanuit die uniciteit een eigen stukje markt veroveren, dát wel. Niet de kleine reuzen – die omhoogkijkend zoeken naar manieren om het succes van de concurrent te kopiëren – maar de grote dwergen hebben de toekomst. Merken en organisaties die geloven in hun eigen kracht. Die keuzes durven te maken en een eigen koers willen varen.

Creëren. Verrassen. Raken. Verbinden. Verbeteren. Versnellen.

Today is Canday heeft naast vrije denkers ook business-consultants in huis die deze koers samen met jou bepalen. Specialisten die weten hoe de wereld er óvermorgen uitziet. En hoe jij in die nieuwe wereld je doelen niet alleen behaalt, maar ook overtreft. Veranderaars op het snijvlak van creativiteit, strategie en ondernemerschap, die business kunnen creëren én versnellen. Gebruikmakend van alles wat vandaag mogelijk is, zodat jij met jouw merk, bedrijf of idee – op welk moment dan ook – de juiste snaar raakt bij je doelgroepen.

De beste tools voor het beste resultaat

Gedetailleerde consumenteninzichten en competitive mapping bijvoorbeeld. Maar ook predictive modelling en performance marketing optimisation. Tools die ons inzicht geven in de unieke, waarde-creërende kenmerken van jouw business. En die, gecombineerd met merkkennis en ecosysteem-ontwikkeling, aan de basis staan van resultaatgedreven creatief werk. Wil je weten hoe we deze belofte waarmaken? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

KPI FOCUS

Awareness

Business Case Modeling

Channel profitability

Cost of Customer Acquisition

Customer availability scores

Customer journey insights

Leads

Leads Waterfall

Lifetime Value of a Customer (LTV)

Marketing Business Case

Organisational KPI’s

Pace of innovation

Performance Marketing Optimisation (CPX)

Predictive Modelling 

Quoted to Closed Customer Ratio

Return on investment (ROI) on marketing spend

Supplier KPI’s

Website Lead to Marketing Qualified Lead (MQL) Ratio

Back to top button