Funnel en conversie- optimalisatie

Omdat de start van een campagne nooit onze finishlijn is.

De tijd dat je als bureau klaar was als de campagne live ging, is voorbij. Gelukkig maar. Want we gaan na de campagnelancering net zo hard voor je aan het werk als ervoor. Op het moment dat een doelgroep met middelen en boodschappen in aanraking komt, verandert er namelijk veel. En hoe goed we het gewenste effect van campagnes ook kunnen voorspellen, er blijven altijd een aantal variabelen waarop we minder invloed kunnen uitoefenen. Berichtgeving in nieuwsmedia bijvoorbeeld. Of ‘haters’ op social media. Daarom maximaliseren we de invloed die we wél hebben. En zijn we op alles voorbereid.

Elke handeling moet logisch zijn, logisch.

Hoe zorg je ervoor dat de flow van de customer journey op je website klopt en dat je inspeelt op de ware behoeftes van jouw doelgroep? Hoe zorg je voor een optimale conversiefunnel? Waar zitten voor je bezoekers de drempels die hen van conversie weerhouden? En hoe minimaliseer je die drempels zo veel mogelijk? Dat is mogelijk met conversieoptimalisatie!

Funnel- en conversieoptimalisatie (CRO)

Bezoekers die op je website komen en daarna meteen afhaken, zijn duidelijk niet happy en leveren jou niets op. Met funnel en conversieoptimalisatie zorgen wij voor een zo goed mogelijke website-ervaring voor je klanten. Conversieoptimalisatie is het proces waarbij verschillende conversiepunten worden geoptimaliseerd aan de hand van waardevolle data. Zo focussen wij op de interactie tussen jouw doelgroep en jouw merk. Wij maken het je bezoekers zo makkelijk mogelijk om over te gaan tot conversie. Met CRO marketing optimaliseren wij je conversie funnel.

Mogelijke drempels voor een bezoeker zijn:

  • Langzame laadtijd van de pagina
  • Te lange formulieren
  • Pagina’s die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel (niet mobile-friendly)

Back to top button