Today TV

Transforming formats into business

Today TV is een ‘tv-first’ format- en contentbedrijf, maar wel met omnichannel scope. We onderzoeken wat jullie publiek interessant vindt en maken content die ze interesseert en gebonden houdt. Dit doen we met rake formats die zowel aansluiting vinden bij doelgroep, kanaal én adverteerder.  

​Diverse mogelijkheden.

Door een TV programma te sponsoren integreer je het merk op een natuurlijke manier in het format. Het programma wordt volledig op de communicatie­doelstellingen afgestemd. Mogelijkheden zijn onder andere:

  • Gebruiksmoment. De presentator of acteur gebruikt hetproduct in de uitzending. Hierdoor komt je product op een natuurlijke manier in beeld.
  • Programma item. Je wordt bijvoorbeeld geïnterviewd over het product en/of dienst. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen dat het product tijdens de uitzending wordt gedemonstreerd. Daarnaast kan er tijdens de uitzending een bezoek worden gebracht aan je bedrijf. Dit wordt verwerkt in een passend, aanleidende item over je bedrijf.
  • Product placement. Je product maakt op functionele en een zo natuurlijk mogelijke wijze deel uit van het decor. Hetproduct of merk komt in beeld zonder dat het wordt genoemd en er wordt geen aanvullende informatie gegeven.
  • Prize marketing. Je product wordt gepresenteerd als prijs, bijvoorbeeld bij een spelshow waar kandidaten je product kunnen winnen. Je product staat centraal als datgene waarnaar de kandidaten verlangen en daarmee vormt het de ultieme beloning. De associatie die hieruit voortvloeit is zeer positief en straalt uit op het merk.

Billboard/breakbumper

Je merk wordt als sponsor vermeld voor en na een programma gedurende vijf seconden. Billboards zijn een ideale manier om in korte tijd je naams- en merkbekendheid te vergroten. De campagne genereert snel een groot bereik, terwijl de kosten relatief laag zijn. Een breakbumper is feitelijk hetzelfde als een billboard, maar dan voor en na een commercial break.

Programma sponsoring

Je kunt kiezen voor een ‘exclusieve programmasponsoring’, waarbij het programma als enige financiële participant ‘draagt’, of voor ‘joint programmasponsoring’. In het laatste geval draag je bij aan de financiering van het programma, samen met nog enkele andere sponsoren.

Brand promotion

Bij brand promotion kan je merk gekoppeld worden aan een reeds bestaand programma of aan een thema, zoals Valentijnsdag, Pasen of zomer. Bovendien wordt, om de doelgroep optimaal te bereiken, een promotionele actie gestart om een uniek multimediaal platform te creëren. Hierbij worden verschillende mediumtypen ingezet, zoals billboards en breakbumpers, app promo’s, point-of-sale materiaal, identspots en folders.

Direct response

Bij direct response television (DRTV) wordt de kijker tijdens een homeshopping programma uitgenodigd om direct te reageren. Bijvoorbeeld om het product dat net gedemonstreerd is te kopen. Of om informatie of een brochure aan te vragen. Er zijn vele mogelijkheden.

Tape on Desk

Bij Tape on Desk wordt producenten de mogelijkheid geboden om een kant en klaar programma uit te zenden. De relevantie voor je doelgroep is hierbij het uitgangspunt. Bekijk onze pagina rondom programma ideeën voor al onze diensten op dit gebied.

Meer informatie:

Esther Jacobs

Format Director | Partner 
esther.jacobs@canday.com
+31 6 52 88 57 57

Back to top button